Ferkai Marcell újságíró-kommentátor történetei a sportolók (leginkább futballisták) emberi oldaláról

Rummenigge nem akart cserét kérni

2022/12/01. - írta: Ferkai Marcell

Szinte már az öltőzőben eldőlt a '82-es vb-finálé (Olaszország-NSZK 3-1). A nyugatnémetek öltözőjében ugyanis állt a bál.

Az NSZK-sok sztárcsatárja, Karl-Heinz Rummenigge semmiképpen sem akarta, hogy lecseréljék, miközben a napnál is világosabb volt, hogy a játékot sérülten vállaló csatárklasszis nem tud csapata hasznára lenni. A többiek zúgolódtak, Stielike szóvá is tette – mint ahogy egyébként már az első félidő alatt is kiment a kispadhoz, hasonló indíttatásból –, hogy ez így felelőtlen és tiszteletlen hozzáállás a kollektíva szempontjából. Válaszul a megszólított arra biztatta társait, hogy valaki egész nyugodtan lekeverhetne egyet Stielikének…

 A döntéshozó, Jupp Derwall kapitány viszont megbízott csatárában, aki állította, tudja folytatni a játékot – így hát folytathatta is.

Az már csak a sors gonosz játéka, hogy az első olasz gólt éppen egy Rummenigge-szabálytalanság előzte meg. A gólszerző személye aligha meglepetés: Paolo Rossi. A tornát katasztrofálisan kezdő támadó hatodik gólját ünnepelhette 212 percen belül – nem akármilyen hajrát vágott ki!

Derwall válaszul Dremmler helyett egy csatárt, Horst Hrubescht küldte a pályára. Azért érdemes kiemelni ezt a cserét, mert sokan a szakember fejére olvasták. Mondván, túlságosan korán feltett mindent egy lapra. Stielike reakciójára (a cserét látva kezébe temette az arcát) külön rákérdeztek Derwallnál, aki nem tulajdonított különösebb jelentőséget a gesztusnak. Maga az érintett annál inkább. „Fel nem foghatom, hogy lehetett lehozni Dremmlert, egy olyan embert, aki elvégzi a piszkos munkát, aki betömködi a lyukakat, amikor mások előremennek.”

Ferkai Marcell

Ez egy rövid részlet A foci-vb-döntők és a világbajnokok titkos történetei című e-bookomból. Ha elolvasnál ingyen egy teljes fejezetet ebből, akkor ide kattintva kérheted.

Aztán ha tetszik, megveheted az egész könyvet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportolokemberioldala.blog.hu/api/trackback/id/tr7117980842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása