Ferkai Marcell újságíró-kommentátor történetei a sportolók (leginkább futballisták) emberi oldaláról

„Til, mennyivel egyszerűbb lett volna, ha megfogod azt a labdát…”

2022/11/25. - írta: Ferkai Marcell

Ma már tudjuk, nem volt bent teljes terjedelmével a labda Geoff Hurst lövésénél. Mégis megadta a bíró, ezzel szerzett vezetést Anglia a '66-os foci-vb-döntő hosszabbításában, és végül le is győzte az NSZK csapatát. Minden idők leghíresebb fantomgólja ez.

A vesztesek közül Hans Tilkowski kapus emésztette meg legnehezebben a történteket. Egyszer úgy fogalmazott: egy gól, amely nem is volt gól, híresebbé tette, mintha büntetőt hárított volna a döntőben. Az sem tett jót az önbizalmának, hogy kifejezetten balszerencsés periódusban érkezett a Wembley-gól.

„Néhány hét leforgása alatt háromszor jártam pórul brit földön – panaszolta 1996-ban. – Először a válogatottal kikaptunk Angliától egy nullára, és egy szabályos gólunkat érvénytelenítették. Másodszor klubommal, a Borussia Dortmunddal KEK-döntőt játszottam, amelyen a Liverpool második találatát nem lett volna szabad megadni, mert előzőleg a labda elhagyta a játékteret.”

Mint mondja, igencsak gazdag ember lehetne, ha minden alkalommal csak pénzért válaszolt volna a „Bent volt-e az a lövés?” kérdésre.

Mert ez volt az, amit boldog-boldogtalan megkérdezett tőle. Hetvenedik születésnapján aztán valaki viccesen odaszólt neki: „Til, mennyivel egyszerűbb lett volna, ha megfogod azt a labdát…”

Ferkai Marcell

Ez egy rövid részlet A foci-vb-döntők és a világbajnokok titkos történetei című e-bookomból. Ha elolvasnál ingyen egy teljes fejezetet ebből, akkor ide kattintva kérheted.

Aztán ha tetszik, megveheted az egész könyvet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportolokemberioldala.blog.hu/api/trackback/id/tr1717980808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása